Our Gallery

Contact Info

Soğuk hava hızlı dondurucu sistemlerinin faydaları nelerdir?

Ürünün soğuması ve uygun saklama sıcaklığına ulaşması ne kadar kısa sürerse, ürün o kadar uzun ömürlü ve sağlıklı bir şekilde saklanır. Gerekli şartları tamamlamak için depo odalarını değil, hızlı soğutma için ŞOKLAMA ODALARI – ŞOK DONDURUCU ODALARI’nı tercih etmelisiniz. Çünkü soğuk hava deposu dışarıdan gelen ısıyı engelleyecek ve içerideki ısıyı koruyacak şekilde tasarlanırken, şok dondurucu odası gıdanın mümkün olduğu kadar hızlı soğutulmasını amaçlamaktadır.
Şok Dondurucu Odası, korunması gereken ürünü hızlı bir şekilde dondurur. Yiyeceklerin içinde su vardır ve Şok Dondurucu yiyeceklerin içindeki su aktivitesini dondurur. Böylece ürünlerin bozulması ve çürümesi önlenir. Hızlı dondurmanın nedeni, bulunan bakterilerin oluşmaya başlamadan önce engellenmesidir. -25°C’nin altına çekilen ısı bakterilerin doğal olarak yok olmasına neden olur. Bu işlemden sonra -18 ila -25°C arasındaki sıcaklıklara alınabilir.
  • Gıda güvenliği açısından uzun süre saklanacak ürünlerin çekirdek sıcaklığı -18°C’ye kadar şoklanması ve ardından şoklama odasına alınması gerekmektedir.
    Şok Dondurma Odası işlemi soğuk havanın (-30°C – 40°C) yüksek hızda (5 m/s) ürün üzerinden geçirilmesi ve ürünün dış katmandan başlayarak çekirdeğe doğru donmasını sağlamaktır.
    Şoklama mümkün olduğu kadar çabuk yapılmalıdır.
    Ürüne bağlı olarak gıda güvenliği açısından maksimum sürelere dikkat edilmelidir. Ürünün kalınlığı şoklama süresini etkiler.
    Hava akış hızı şok süresini etkiler.

Şok Donuk Odasının Özellikleri (-40°C)

  •  
Semi hermetik veya vidalı kompresörlü hava soğutmalı kondenser
Cihazda uzaktan kumanda paneli bulunmaktadır.
Hava şartlarına göre kasalıdır.
İç ve dış üniteler nitrojen şarjlı olarak teslim edilir.
Elektrik panosu ve tüm otomatik kontrol elemanları ile birlikte montaja hazır olarak sevk edilir.
Elektrostatik boyalı çelik galvaniz kabin
Yüksek verimli evaporatörün tasarımı,
İhtiyaca göre taban ve tavan olmak üzere farklı tipte evaporatörler mevcuttur.
Doğru sistemin kurulabilmesi için şoklanacak ürünün cinsi ve miktarı, giriş çıkış sıcaklıkları, şoklama süresi, coğrafi bölge gibi faktörlerin iyi belirlenip birleştirilmesi gerekmektedir. Moody Group – Moody Soğutma Soğutma Sistemleri olarak sizler için hazırladığımız en kullanışlı, ekonomik ve ergonomik şok dondurucu odamızla hizmetinizdeyiz.