Soğuk hava hızlı dondurucu sistemlerinin faydaları nelerdir?
Ürünün soğuması ve uygun saklama sıcaklığına ulaşması ne kadar kısa sürerse, ürün o kadar uzun ömürlü ve sağlıklı bir şekilde saklanır. Gerekli şartları tamamlamak için depo odalarını değil, hızlı soğutma için ŞOKLAMA ODALARI – ŞOK DONDURUCU ODALARI’nı tercih etmelisiniz. Çünkü soğuk hava deposu dışarıdan gelen ısıyı engelleyecek ve içerideki ısıyı koruyacak şekilde tasarlanırken, şok dondurucu odası gıdanın mümkün olduğu kadar hızlı soğutulmasını amaçlamaktadır.
Şok Dondurucu Odası, korunması gereken ürünü hızlı bir şekilde dondurur. Yiyeceklerin içinde su vardır ve Şok Dondurucu yiyeceklerin içindeki su aktivitesini dondurur. Böylece ürünlerin bozulması ve çürümesi önlenir. Hızlı dondurmanın nedeni, bulunan bakterilerin oluşmaya başlamadan önce engellenmesidir. -25°C’nin altına çekilen ısı bakterilerin doğal olarak yok olmasına neden olur. Bu işlemden sonra -18 ila -25°C arasındaki sıcaklıklara alınabilir.