Our Gallery

Contact Info

Patates ve Soğan Soğuk Odası

SOĞUK ODALAR , Sürekli büyüyoruz, öğreniyoruz ve gelişiyoruz ve ortaklarımız da sürekli büyüyor. 1996’dan bu yana 5000 proje oldukça fazla bir rakam.Patates ve soğan hasat edilir edilmez yaşlanmaya başlar. Uygun ortamda saklanmazlarsa birkaç gün içinde zarar görürler. Bunları korumanın en iyi yolu, bunları uygun şekilde havalandırılan ve doğru sıcaklıktaki bir odada saklamaktır.
Bilindiği gibi patates ve soğan, toplandıkları andan itibaren yaşlanmaya başlar. DOĞRU VE GEREKLİ ŞEYLER YAPILMAZSA ZAMANLA ÇÜRMEYE BAŞLAYACAKLARDIR. SOĞUK DEPOLAR BU GIDALARIN MÜMKÜN OLAN EN UZUN SÜRE DAYANIKLI KALMASINI SAĞLAR. ÇEŞİTE GÖRE DEĞİŞMEKLE BİRLİKTE TOHUMLU PATATES 2 İLE 4 DERECE ARASINDA DEPOLANIR. KIZARTMA DAHİL DİĞER PATATESLER 4 İLA 10 DERECE ARASINDA SAKLANIR. SOĞANLARIN GENELLİKLE 0 İLA 2 DERECE ARASINDA SAKLANMASI ÖNERİLMEKTEDİR. UZMAN EKİBİMİZ İLE SİZLERE PATATES VE SOĞAN SOĞUK DEPO İMALAT HİZMETLERİ SUNMAKTAYIZ.
Soğuk depolama çözümleri tipik olarak patates ve soğanların belirli bir sıcaklığı, nem seviyesini ve havalandırmayı koruyacak şekilde tasarlanmış büyük soğutulmuş odalarda veya depolarda depolanmasını içerir. Patates ve soğanlar sıcak ve nemli ortamlarda depolandığında oluşabilecek bozulmayı, küf oluşumunu ve diğer hasar türlerini önlemek için bu koşullar dikkatle kontrol edilir.

 

Soğuk depolama çözümleri tipik olarak patates ve soğanların belirli bir sıcaklığı, nem seviyesini ve havalandırmayı koruyacak şekilde tasarlanmış büyük soğutulmuş odalarda veya depolarda depolanmasını içerir. Patates ve soğanlar sıcak ve nemli ortamlarda depolandığında oluşabilecek bozulmayı, küf oluşumunu ve diğer hasar türlerini önlemek için bu koşullar dikkatle kontrol edilir.Patates ve soğan için geleneksel soğuk hava depoları, kontrollü atmosfer depolama ve dinamik kontrollü atmosfer depolama dahil olmak üzere farklı türde soğuk depolama çözümleri mevcuttur. Bu yöntemler, mahsulün özel ihtiyaçlarına ve gerekli depolama süresine bağlı olarak optimum depolama koşullarını korumak için farklı teknikler kullanır.

İnce Ayar Saklama Koşulları:

 

Patates ve soğanın kalitesini korumak için hassas saklama koşullarının sağlanması çok önemlidir. Gelişmiş sıcaklık ve nem sensörleriyle donatılmış soğuk hava depoları, gerçek zamanlı izleme ve ayarlamalara olanak tanır. Bu, her iki ürünün de mümkün olan en iyi ortamda depolanmasını sağlayarak bozulma ve kayıpları en aza indirir.

Soğuk hava deposu sayesinde patatesler dondurularak aylarca ilk günkü tazeliğinde muhafaza edilir.
Patatesler soğuk hava depolarına yerleştirilmeden önce kurutulmalı ve çimlenmeyi önleyici işlemlere başlanmalıdır.

Patatesler doğrudan topraktan toplandığı için hasat sırasında zarar görebilmektedir. Bu hasarlı bölgelerin çürümemesi için kabuk oluşumunu hızlandıran iyileşme aşamasına geçilir.

Patatesin yüzeyindeki hasarlar iyileştikten sonra depolama işlemine geçilir. Normalde oda sıcaklığında saklanan patatesler doğrudan soğuk hava depolarında saklanmaz. Bunun yerine patatesler her gün sıcaklık 0,5°C düşürülerek soğumaya hazırlanır. Soğuk hava depolarında patatesler türüne göre farklı sıcaklıklarda muhafaza edilir. Tohumluk patatesler 2-4°C’de, normal patatesler ise 4-10°C’de saklanır.

Patateslerin depolanması sırasında oluşan karbondioksitin depoda birikmemesi için karbondioksit oluşumunun periyodik olarak kontrol edilmesi ve kontrol edilmesi gerekmektedir. Pazara sunulacak patatesler ise doğrudan depodan çıkarılmıyor, bunun yerine sıcaklık her gün 1° artırılıyor. Oda sıcaklığına tekrar ulaşıldığında patatesler tekrar pazara sunulabilir.