Atmosfer Kontrol Sistemi Soğuk Oda
Hasat edilip depolandıktan sonra sebze ve meyveler hâlâ nefes almaya devam eder. Bunu yaparak oksijeni kullanırlar ve karbondioksit ve ısıyı açığa çıkarırlar. Meyve solunumu meyvenin depolama ömrünü doğrudan etkileyen çok aşamalı bir süreçtir. Bu nedenle meyvenin solunum hızını mümkün olduğu kadar en aza indirmek ve olgunlaşma sürecini yavaşlatmak çiftçinin yararınadır. Modern teknoloji sayesinde çiftçiler artık Kontrollü atmosferde depolama (CA depolama olarak da bilinir) kullanarak meyve solunum hızını yönetebilir ve meyve depolama ömrünü uzatabilir.

Atmosfer Kontrollü Soğuk Odalar, kontrollü atmosfer sayesinde sebze ve meyvelerin solunumunu iyileştirmek amacıyla O2 alıp ardından CO2 vermektedir. Sebze ve meyveler gaz geçirmez ortamda depolanır. Havadaki oksijen seviyesi azalır. Daha sonra CO2 artırılır. Atmosfer Kontrollü Odaları, sebze ve meyvelerin lezzetini ve kalitesini korumak için yaşlanmasını ve olgunlaşmasını en aza indirerek uzun süreli depolanmasına olanak tanır.
Atmosfer Kontrollü Odalar sayesinde meyve ve sebzelerin hızlı olgunlaşması (yaşlanması) engellenmektedir. Soğuk hava depolarında gaz şartlarına uyum sağladığı için sebze ve meyvelerde solunum engellenir. Kontrollü atmosfer odalarında ürünler kimyasal madde uygulanmadan korunur. Bu sayede birçok ürünün ömrü 2-4 kat artmaktadır.
Atmosfer Kontrollü sisteminin inanılmaz bir avantajı da sebze ve meyvelerinizin hiçbir kimyasal kullanılmadan taze kalmasıdır.Atmosfer Kontrollü soğuk odanın diğer faydaları;
Tarım ürünleriniz taze ve yenilebilir kalır
● Tarım ürünlerinizi ve etlerinizi uzun süre saklayabilirsiniz
● Maliyetten ve diğer genel giderlerden tasarruf etmenizi sağlar
● Atmosferi iyi kontrol edilen bir soğuk odanız varsa ürünleriniz için farklı soğuk odalar kurmanıza gerek kalmayabilir
● Ürünlerinizi uzun süre saklamayı düşünmüyorsanız bu yararlı olabilir
● Kontrollü atmosferli bir soğuk hava deposu sistemi inşa etmenin maliyeti, bir soğuk oda inşa etmekten çok daha azdır
● Diğer soğuk depo tesislerine göre daha az enerji tüketirler


Atmosfer Kontrollü Soğutma teknolojisi, meyve ve sebze depolama yönetiminde üç zorunlu işlevi sağlayan yeni bir bakış açısıdır:
1. Sıcaklık kontrolü; sıcaklık, depo içinde soğutucu içeren soğutma borularını içeren standart soğutma sistemi aracılığıyla yönetilir.
2. Nem kontrolü;
CA’da depolanan çoğu meyve ve sebze yüksek bağıl neme ihtiyaç duyduğundan, havadaki nemi yönetmek için çeşitli nemlendirme cihazları kullanılabilir.
3. Atmosfer şartlandırması; optimum oksijen ve karbondioksit seviyeleri her CA depolama türünde farklı şekilde yönetilir.
Aşağıdaki gibi hizmetler sunmaktayız;
● Azot jeneratörleri vb. gibi atmosfer kontrol ekipmanlarının kurulumu
● Gaz geçirmez odalar ve kapılar tasarlayıp inşa edin
● Kontrollü soğutma sistemleri
● Kompresörleri oluşturun ve kurun
● Panelleri oluşturun ve yükleyin
● Kontrollü atmosferli soğuk hava depo sistemlerinin düzenli bakımını yapıyoruz
● Tasarım ve imalat
● Kontrollü atmosferli soğuk odaları yenileyin
