Süt ve süt ürünleri soğuk hava depolarında kaç derecede saklanmalıdır?
Sterilize sütün (içme sütü) 4-10°C’de saklanması ömrünü oldukça uzatır. 15-20°C sıcaklıktaki soğuk hava depolarında saklanan sütün depolama ömrü 1,5 ile 3 ay arasında değişmektedir.
Yoğurdun farklı saklama koşulları ve saklama ömrü vardır. Yoğurt 7-10°C’de yaklaşık 1 hafta, 5-7°C’de 1-2 hafta ve 0-1°C’de 3-6 hafta saklanabilmektedir.
Yoğunlaştırılmış süt ürünleri 15°C ve altındaki soğuk hava depolarında 2-3 yıla kadar saklanabilmektedir. 15°C’nin üzerindeki sıcaklıklarda saklanması halinde üründe jelleşme ve topaklanma görülür.Peynirin maksimum saklama ömrü peynirin türüne göre değişmektedir. Ancak genel olarak yorumlayacak olursak 5°C’de saklanan peynirler yaklaşık 1-12 ay saklanabilirken, 15°C civarındaki sıcaklıklarda saklanan peynirlerin depolama ömrü 3 hafta ile 9 ay arasında değişmektedir.